Stoelmassage voor bedrijven

Doordat mijn massagestoel mobiel is ben ik makkelijk in de gelegenheid om bijvoorbeeld ook bij bedrijven in Nederland mijn massages uit te voeren, waardoor de medewerkers gewoon op de werkvloer de massage behandeling kunnen ontvangen, en na een 15 á 20 minuten weer relaxed en ontspannen verder kunnen gaan met  hun dagelijkse taken. Als werkgever krijgt men zo minder ziekteverzuim...

In 2001/2002 is een pilot onderzoek gedaan naar de wekelijkse effecten van de David Palmer Stoelmassage. De resultaten geven een duidelijke vermindering van zowel fysieke- als psychische klachten aan. Soms zijn de effecten zelfs onverwacht, zoals een keelpijn die na stoelmassage weg is en weg blijft. Een verstuikte enkel die tot uren na de stoelmassage geen pijn doet en één persoon die gemiddeld 6 x per jaar een migraineaanval had, heeft tijdens de hele onderzoeksperiode geen migraine gehad.

Bij de start van het onderzoek hadden 17 deelnemers samen 79 klachten (100%).

Klachten min of meer hetzelfde gebleven: 29,1%

Klachten sterk afgenomen: 40,5%

Klachten verdwenen: 30,4%

Ook op het gebied van spanningslevel, helderheid van denken en impact van de werkdruk zijn de resultaten zeer goed. Van de meeste deelnemers is gebleken dat na bijna elke stoelmassage het spanningsniveau is gedaald, de helderheid van denken is toegenomen en de impact van de werkdruk is afgenomen.

 

Spanningslevel

Afgenomen: 87,5%

Gelijk gebleven: 10,7%

Toegenomen: 1,6%

Helderheid van denken

Afgenomen: 6,5%

Gelijk gebleven: 13,6%

Toegenomen: 79,9%

Impact van werkdruk

Afgenomen: 80,4%

Gelijk gebleven: 17,4%

Toegenomen: 2,2%

 

NB Ten tijde van de pilot zijn er voor 52,9 % fysiek en / of psychisch boven normaal belastende omstandigheden geweest. (overlijden, scheiding, ernstige ziekte, verbouwing, verhuizing en studie/examens.) 

De preventieve stoelmassage kan op uw werkvloer makkelijk gegeven worden, zijn er werknemers die al klachten ervaren, die kan ik met de curatieve stoelmassage behandelen. Hier heb ik dan wel een afgeschermde ruimte voor nodig, gezien de privacy van uw werknemer.

U kunt de bedrijfsmassage via de werk kostenregeling laten lopen waardoor het voor u als werknemer erg aantrekkelijk is. De werk kostenregeling geldt als: 

  • U hebt als werkgever een arbo-plan.
  • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arbo-plan
  • De massage vind plaats tijdens werktijd en op werkvloer plaats.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privé besparing voor de werknemer.